Laserové ožarovanie krvi a Loweho syndróm

Laserové ožarovanie krvi a Loweho syndróm

Čo je Loweho syndróm?

Loweho syndróm je genetické ochorenie, ktoré spôsobuje celý rad komplikácií od útleho veku. Deti s týmto ochorením majú problémy s očami (katarakty, abnormality), s mozgom a s ľadvinami. Niektoré majú aj opozdený psychomotorický vývin, alebo trpia mentálnou retardáciou. Často pociťujú slabosť svalov a preto činnosti ako sedenie, chôdza prichádzajú s oneskorením.

Takéhoto chlapčeka maminka sa rozhodla nás kontaktovať a zadovážiť synčekovi BIOquant. Na základe  jej súhlasu si dovoľujeme sprístupniť emaily a lekársku správu. Prístroj zakúpili v marci 2018. Naďalej nasledujú aj špecialistov aj ich rady ako aj používajú Bioquant. 

Email 1: 11. apríl 2018

Dobrý deň,

Stav sa mu odvtedy výrazne nezmenil, len už neužíva enap a hydrochlorothiazid, Bioquant používa toleruje ho, zatiaľ som si nevšimla žiadne zmeny.

S pozdravom

Email 2: Júl 2018

Ďakujem. Má sa veľmi dobre. Významne a viditeľne sa posunul vo vývoji, mám z neho obrovskú radosť. Oveľa viac chápe realitu, akokeby mizla tá hmla, ktorá zakrývala jeho vedomie, pamätá si, spieva si, recituje si, je smelý, boli sme v Ťerchovej, sám sa púšťal do nepoznaného terénu, oslovil cudzích ľudí, s ktorými sme sa my rozprávali, je v obraze, rozumie všetko, čo mu vysvetľujem, hrá sa konštruktívne, väčšinou s autíčkami, ale vždy si vymyslí situáciu, alebo použije spomienku, ale vždy to má obsah. Nie je to už len to posúvanie autíčok. Predtým, keď ho nič nenapadlo, veľa chodil hore dole, toto vymizlo úplne. Zapájam ho pomaličky do domácich prác, s menším prehováraním s tým súhlasí. Má funkcie, ktoré robí len on sám. Fyzicky vládze, zaviedli sme bicyklovanie na trenažéri. Na normálnom zatiaľ ešte nechce. Na Oravskom hrade prešiel 650 schodov bez jediného fňukania. Takže takto veľmi sa z neho tešíme, je to balzam na dušu. 

Email 3: November 2018

V prílohe vám posielam poslednú správu z neurológie, pre vaše info. Synček sa má dobre, mentálny vývoj ďalej postupuje, v škole sa učí básničky, pesníčky, doma sa učí texty z reklamy, alebo z rozprávok, ktoré počúva a všetko to mixuje a opakuje si celý deň, takže niekedy je to dosť náročné to počúvať. 

Zlepšuje sa v čítaní, už prečíta krátky text. V Škole ho chvália, splupracuje, v matematike vidia prvé záblesky logiky, napríklad koncoročnú písomku z minulého roka, ktorú napísal len s pomocou asistentky, včera napísal na 90 percent sám. Boli tam jednoduché číselné operacie do 5, alebo zoradiť číslený rad a pod. Fyzicky ok, vládze, začala ho baviť kolobežka. Imunitu má dobrú, nie je chorľavý. Skôr by som povedala, že je plný energie, ktorú nemá kde vydať, na telesnú výchovu nemôže chodiť kvoli okuliarom, takže musíme hľadať nové fyzické aktivity, ktoré by ho trošku unavili. Veľmi sa tešíme, že nabral dobrý smer, kedysi sme sa nedovážili ani snívať o takomto dobrom stave, dnes je same prekvapenie. Dokonca už ho napádajú aj huncúctva. Bioquant používa 2x denne, 4mW, 15 minút, 20Hz.

Stručná správa z neurológie:

Pacient sledovaný Loweho syndróm (potvrdený geneticky aj MRI). Dieťa naďalej svojim tempom napredu po motorickej, mentálnej a rečovej stránke. Reč je bohatá, veľa komunikuje, vyžaduje pozornosť. V správaní ľahké prvky hyperaktivity. Pokročil aj v PS vývoji (je stimulovaný bioquantom). Navšťevuje ZŠ, je integrovaný, má asistenta. V správaní stále pretrvávajú prejavy porúch pozornosti a hyperaktivity. Zlepšil sa svalový tonus, vyrástol po liečbe RH. V správaní je kľudnejší a samostatnejší. Zmierili sa prejavy hypermobility kĺbov. Hrá sa konštruktívne. Chôdza je samostatná a výdrž je zlepšená. Upravený vývoj hrubej a jemnej motoriky, zlepšenie koordinácie.

Email 4: Január 2019

Dobry den,

Tobi, odkedy pouziva bioquant, velmi vyrazne napreduje, ako v mentalnej oblasti, tak aj po fyzickej stranke. Skutocne dokaze veci, o ktorych sa nam ani nesnivalo, tym, ze sme posilnili jeho ako najslabsi clanok rodiny, sme sa vsetci posunuli dopredu, nie sme uz tak zatazeni cestovanim na terapie, nie sme obmedzeni tym, co on vsetko nemoze, lebo moze, ako kazde ine zdrave dieta, chodime na vylety, do restauracii, do spolocnosti, do kina, do prirody a sice sa od zdravych deti odlisuje vyzorom a trocha hlasnejsou recou, vie sa prisposobit, ak je to potrebne, vie potlacit svoje momentalne potreby, vie pockat, ked mu vysvetlime, ze teraz este vydrz, za chvilku budeme robit to, co ty chces. S novymi vnemmi nema ziadny problem, dokonca ich vita svojou detskou zvedavostou a vzrusenim. 
Ako sme znizili frekvenciu na 10 hz rano a 9 vecer, vsimla som si asi po tyzdni, ze sa dlhsie zabavi sam vo svojej izbe, potichu, nerozprava, nepyta sa, len sa jednoducho hra. Na druhej strane vzrastla jeho aktivita a zaujem o vonkajsi svet, toto je asi najvyraznejsia zmena, ktora u neho nastala. Na vsetko sa pyta, vsetko chce pochopit v zmysle kam ideme, co tam budeme robit, kto tam bude, kto volal, kedy pride, atd :-) dokonca nas suri a ziada, aby sme robili tie cinnosti, ktore on chce. Je mimoriadne citlivy na svoje hracky, nepozicia ich nikomu, dokonca svoje sestry ani nevpusta do svojej izby a vie sa kvoli tomu pohadat, rozkricat, alebo aj rozplakat. V skole sa uci dobre, dokaze si zapamatat nove pismena, cita coraz lepsie, uz vie precitat kratky text. Grafomotorika je slaba, pismo nie je uhladne, ale pre mna je dolezitejsie, ze vie napisat to, co mu diktujem, nema predlohu, pise len to, co pocuje a pise to spravne. Matematika mu este nejde, nechape logiku scitania a odcitania, aj ked obcas su uz nejake zablesky pochopenia, takze viem, ze mu to pojde.
Asi pred tyzdnom sme prestali bioquant pouzivat, lebo manzel mal pocit, ze jeho mozog je az prilis dynamizovany, ale efekt sa dostavil velmi rychlo, vratil sa ten jeho neklud, neustaly pohyb a neustala vrava. Takze oddnes pokracujeme s terapiou, ako on to nazyva. Citam tu knihu o syndrome GAP, verim kazdemu slovu a sice zmena v stravovani u Tobiho bude, si myslim, tazka, ale urcite to stoji za to. Najviac ma tesi, ze som konecne nasla odpoved na pricinu alergie, ekzemu a astmy, ktorymi trpim ja aj obe dcery. Smutne je, ze doktori nas 10 rokov len liecia, ale nikdy nas nevyliecia.. :-)
Ozvem sa zase s novinkami po nasadeni diety.
S pozdravom

Takto vyzerala chlapčekova krv pred začatím používania prístroja BIOquant

Takto vyzerala chlapčekova krv po dvoch mesiacov používania prístroja BIOquant

Záver

Želáme Tobymu všetko dobré, hlavne, aby sa jeho stav zlepšoval a aby sa mu v škole darilo.